Autocar din Republica Moldova burduşit cu ţigări de contrabandă, oprit de poliţiştii de frontieră din Vaslui
Vizualizari:

Autocar din Republica Moldova burduşit cu ţigări de contrabandă, oprit de poliţiştii de frontieră din Vaslui

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit, în cadrul unei acţiuni punctuale, cantitatea totală de 966 de pachete de ţigări de diferite mărci şi 5.5 litri de băuturi alcoolice ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din Franţa.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, în cadrul unei acţiuni punctuale desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, au oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii Drânceni, judeţul Vaslui,  un autocar care efectua cursa ocazională pe ruta Republica Moldova-Franţa, condus de cetăţeanul român V.N., în vârstă de 43 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanelor, conducătorul auto a declarat că deţine cantitatea de 10 pachete de ţigări şi 4 sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huşi, pentru un control amănunţit.

În urma controlului amănunţit, colegii noştri au descoperit, în compartimentul pentru bagaje şi în locuri greu accesibile, ascunse şi nedeclarate, 19.320 de ţigarete  (966 de pachete de ţigări) de diferite mărci şi 5.5 litri de băuturi alcoolice, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Atât ţigările, precum şi cantitatea de alcool aparţineau şoferului.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 14.800 de lei a fost confiscată.

Similare
RECOMANDĂRI