Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naţionali să evite spaţiul aerian irakian şi iranian
Vizualizari:

Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naţionali să evite spaţiul aerian irakian şi iranian

Pe fondul tensiunilor sporite din Golful Persic şi Golful Oman, Autoritatea Aeronautică Civilă recomandă operatorilor aerieni naţionali să evite spaţiul aerian irakian şi iranian, ca urmare a atacurilor cu rachete iraniene împotriva forţelor conduse de SUA.

Într-un comunicat de presă, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova recomandă operatorilor aerieni naţionali evalueze zonele afectate şi să pună în aplicare măsurile necesare pentru a evita pericolul asupra aviaţiei civile.

„În acest context, Agenţia pentru Siguranţa Aviaţiei Uniunii Europene (EASA) a împărtăşit o recomandare cu autorităţile naţionale „ca o măsură de precauţie”, în timp ce a efectuat o evaluare completă a situaţiei din regiune”, se arată în comunicat.

De asemenea, în scopul anticipării unor situaţii de criză, Autoritatea Aeronautică Civilă urmează să emită o dispoziţie prin care solicită operatorilor aerieni naţionali să sporească nivelul de control, starea tehnică şi navigabilitatea aeronavelor pe care sunt instalate motoare similare cu cel a aeronavei care s-a prăbuşit în Iran.
Similare
RECOMANDĂRI