Cetăţean belorus, prins cu acte false la intrarea în R. Moldova prin vama Sculeni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţean belorus, prins cu acte false la intrarea în R. Moldova prin vama Sculeni

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au identificat în fluxul de călători un cetăţean al Republicii Beloruse, care deţinea asupra sa acte falsificate. Cazul a fost consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Pentru formalităţile de control al trecerii frontierei de stat s-a prezentat un autovehicul de model Volvo cu numerele de înmatriculare beloruse. La volanul acestuia a fost legitimat un cetăţean al Belarusiei, în vârstă de 30 de ani, care se deplasa din România în Republica Moldova.

În cadrul verificării, chiar dacă paşaportul prezentat era în regulă, permisul de conducere avea premise rezonabile de falsificare, fapt ce a dat de bănuit angajatului Poliţiei de Frontieră. În context, persoana a fost supusă controlului suplimentar, fiindu-i solicitat de a prezenta toate actele ce le deţine asupra sa.

Astfel, în portmoneul acestuia a fost depistat şi certificatul de competenţă profesională, iar ca urmare a cercetării minuţioase cu tehnica din dotare, poliţiştii de frontieră au constatat că ambele documente prezintă semne neveridice.

Audiat, cetăţeanul belorus a relatat că în anul 2017, aflându-se în oraşul Moscova, prin intermediul unei persoane necunoscute şi-a perfectat permisul de conducere contra cost, fără a menţiona suma oferită.

Totodată, a comunicat că deoarece nu avea dreptul de a conduce remorcă cu cisternă, a apelat la o persoană necunoscută de pe un site de socializare, pentru a obţine şi certificatul de competenţă profesională, care a costat 20 euro.

Conform procedurii legale, poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a actelor false, iar actele depistate au fost ridicate pentru transmiterea ulterioară la expertiza tehnico-ştiinţifică.

Similare
RECOMANDĂRI