Contrabandişti specializaţi în vânzarea mărfurilor de la KM 7 din Odessa, trimişi pe banca acuzaţilor. Aceştia riscă până la 10 ani de detenţie
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Contrabandişti specializaţi în vânzarea mărfurilor de la KM 7 din Odessa, trimişi pe banca acuzaţilor. Aceştia riscă până la 10 ani de detenţie

Dosarul de învinuire a membrilor unui grup criminal organizat, care prin contrabandă au introdus în ţară, prin regiunea transnistreană, mărfuri de peste 800 mii lei, în toamna anului 2018, trimis în judecată.

Infracţiunea de contrabandă pe care procurorii le-o impută a fost depistată în urma percheziţiilor din mai multe locaţii din Bălţi, Căuşeni şi Chişinău. Marfa introdusă ilegal în ţară era de larg consum: vestimentaţie şi încălţăminte de branduri scumpe pentru bărbaţi, femei şi copii.

Inculpaţii sunt trei bărbaţi, cu vârsta între 25 şi 35 de ani, fără antecedente penale: doi dintre ei sunt originari din Căuşeni, iar unul – din Chişinău. Aceştia acţionau după o schemă anumită, cu roluri determinate pentru fiecare membru în parte. Astfel, făptaşii iniţial organizau livrarea mărfurilor de la piaţa „KM 7” din Odessa, prin segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene  cu Moldova şi depozitarea acestor mărfuri în localităţi limitrofe regiunii separatiste, fără acte de provenienţă sau de însoţire. Ulterior, aceştia transportau mărfurile în alte localităţi, inclusiv în capitală, cu diferite mijloace de transport, stocate în partide mai mici şi prin monitorizarea traseului de către alţi membri, astfel încât să evite inspectări din partea posturilor de poliţie sau din partea echipelor vamale mobile. Iar un ultim pas în comiterea acestei infracţiuni era repartizarea mărfii destinatarilor finali.

Potrivit legii, pentru faptele comise, membrii grupului criminal riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Pe lângă aceşti trei membri ai grupului deferiţi justiţiei, alţii doi originari din regiunea transnistreană au fost anunţaţi în căutare pentru a fi traşi la răspundere.
 
Similare
RECOMANDĂRI