Crăciun pe rit vechi. O nouă serie de turişti din R. Moldova şi Ucraina se îndreaptă spre România
Sursa foto:brasovstiri.ro Vizualizari:

Crăciun pe rit vechi. O nouă serie de turişti din R. Moldova şi Ucraina se îndreaptă spre România

In România, pentru Crăciunul pe stil vechi, hotelierii se pregătesc să primească un nou val de turişti din Republica Moldova sau Ucraina. Şi sunt tot mai mulţi de la an la an, potrivit statisticilor Poliţiei de Frontieră.

Aglomeraţie în vămile de la graniţa cu Republica Moldova. Mii de cetăţeni de peste Prut vin în România pentru a sărbători Crăciunul pe stil vechi.

Pentru a scurta timpii de aşteptare, a fost suplimentat personalul din punctele de frontieră.

Statisticile arată că numărul celor care au intrat în ultimele două zile în România pe la graniţa de Est a crescut. La Sculeni, în aceeaşi perioadă a anului 2019 au trecut Prutul 22 000 de persoane, iar acum au fost intregistate 26 000.

Turiştii din Republica Moldova preferă zonele din Bucovina, aflate la 4-5 ore de casă. La Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei se pot distra în multe feluri, la săniuş, la schi, cu ATV-ul pe teren accidentat sau doar la SPA.

Hotelierii au pachete speciale pentru această perioadă, cu excursii la mănăstiri, plimbări cu sania şi vizite la muzee. Ofertele sunt, în general, pentru 3 nopţi.

Basarabenii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Calendarul iulian, pe stil vechi, este decalat cu 13 zile faţă de cel oficial. Astfel, Anul Nou pe stil vechi va fi în noaptea de 13 spre 14 ianuarie.

Similare
RECOMANDĂRI