Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tendinţele anului 2020 în materie de design interior

Simplitate, confort şi sustenabilitate, sunt ţendinţele designului interior în anul 2020. Revin moda retro, art deco, ce oferă acel sentiment de "acasă", cât şi stilul boho, caracterizat de liniile curbe ale mobilierului şi de culorile aprinse ale imprimeurilor.

Potrivit specialiştilor în design interior, culorile anului 2020 vin din natură - portocaliul, rozul, diverse nuanţe calde de albastru şi verde fiind preferate.

În ultimii 20 de ani, culoarea anului, aleasă de Institutul Pantone, a influenţat dezvoltarea de produse şi deciziile de cumpărare în industria
modei şi a designului interior şi industrial. Anul acesta albastrul, dar şi nuanţele de verde, sunt în centrul atenţiei.

Nota retro în locuinţă este resimţită prin mobilierul cu forme curbate. Revin în atenţie materiale naturale precum piatra, lemnul, împletiturile şi plantele de interior. Designerii prevăd pentru anul 2020 decoruri minimaliste, în care accentul se va pune pe obiecte de mobilier multifuncţionale sau modulare. De asemenea, materialele naturale şi durabile, precum lemnul, vor fi la mare căutare. Dacă anii ce au trecut au fost reprezentaţi de open space, 2020 vine cu nevoia de mai multă intimitate. La nivel internaţional, casele inteligente devin tot mai căutate.În funcţie de mărimea locuinţei şi serviciile digitale, preţul unei astfel de case începe de la 35 de mii de euro.

Specialiştii imobiliari spun că cei care sunt în căutarea unui apartament ţin cont de mai multe criterii.

Totuşi, nu foarte mulţi ţin cont de tendinţe.Indiferent de stil şi gusturi, specialiştii recomandă păstrarea unei legături puternice cu mediul, prin materiale naturale şi forme organice, dând în acelaşi timp spaţiului o notă personală.
Similare
RECOMANDĂRI