Doi cetăţeni israelieni, prinşi cu acte false la frontiera R. Moldova. Şi-au cumpărat documentele
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi cetăţeni israelieni, prinşi cu acte false la frontiera R. Moldova. Şi-au cumpărat documentele

Doi bărbaţi din Israel au încercat să intre în Republica Moldova cu acte false. După sosirea cursei Tel Aviv – Chişinău pe aeroportul Chişinău, la linia de control s-a apropiat un bărbat de 57 de ani care a oferit pentru autorizarea trecerii un paşaport emis de către autorităţile Cehe cu semne discrete de falsificare. În urma verificărilor, s-a constatat că actul de călătorie figurează în baza de date INTERPOL, ca fiind pierdut.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările şi au solicitat persoanei de a prezenta toate actele ce le deţine asupra sa. Astfel, în bagajul de mână au fost găsite un permis de conducere, o carte de identitate de origine cehă, dar şi un paşaport de origine Israeliană – toate cu indici de falsificare.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră au ridicat toate actele persoanei şi i-a fost aplicată interdicţie de intrare în Republica Moldova pe un termen de cinci ani.

O altă tentativă de trecere a frontierei cu acte falsificate a fost înregistrată de poliţiştii de frontieră astăzi aproximativ la ora 09:50, în punctul de trecere Sculeni. La linia de control pe sensul de ieşire din Republica Moldova, s-a apropiat un automobil de model BMW cu numere de înmatriculare RO, la volanul căruia era un bărbat cu vârsta de 35 ani, care avea dubla cetăţenie, Română şi Israeliană.

Poliţistul de frontieră a observat lipsa elementelor de protecţie a permisului de conducere, care ar fi fost eliberat de autorităţile Israeliene. La cercetarea minuţioasă a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare, a fost confirmat faptul că permisul este falsificat.

Audiat, bărbatul recunoscut că are actele false. Acesta susţine că a depus actele la organele de poliţiei din oraşul Bethleem pentru a i se elibera un permis nou. Ulterior, tatăl lui i l-a transmis prin poştă.

Pe cazul dat poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a actelor false, iar permisul de conducere a fost ridicat pentru transmiterea ulterioară la expertiza tehnico-ştiinţifică.

Similare
RECOMANDĂRI