Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ajun de Crăciun pe stil vechi, Moş Crăciun a dat sania pe bicicletă

În ajun de Crăciun, pe stil vechi, membrii clubului cicliştilor amatori din Republica Moldova continuă să aducă bucurie acolo unde sărbătorile sunt împovărate de griji. Şi pentru că nu este zăpadă, Moş Crăciunii au abandonat sania şi au pornit să ducă darurile... pe biciclete.

În ajun de Naşterea Domnului, Moş Crăciun şi-a încărcat desaga cu daruri şi a mers, pe două roţi, să bată şi pe la uşile celor nevoiaşi.
 
În această garsonieră de câţiva metri pătraţi, din sectorul Telecentru, locuiesc Maria Berşaţchi, cu fiica ei şi cei doi nepoţei. De doi ani şi jumătate, femeia este ţintuită la pat, după ce a fost operată de mai multe ori la un picior.
 
„Fără ajutorul fetiţei nici cum n-aş putea, am noroc de dânsa. Eu de astă primăvară tot aştept şi aştept să strâng o copeică ca să trec un curs de lecuire şi nu pot. La unul îi trebuie lapte, la altul mâncare”, a spus MARIA BERŞAŢCHI, bunica copilaşilor.

Cu un copil de doar zece luni şi altul de cinci anişori, familia Berşaţchi trăieşte de pe o zi pe alta. Recunosc că le este foarte greu dar nu au altă soluţie decât să ţină capul sus şi să meargă înainte, cu puţinul pe care îl au.
 
„Îndemnizaţia îi 640 şi plus ajutorul social şi pensia mamei care nici mia nu ajunge. 740, ce asta-i pensie. Îi greu, acumulăm datorii pe apartament. Vara ne străduim să achităm din încălzire mai mult, căci se acumulează”, a declarat mama copiilor.
 
Moş Crăciunii pe biciclete au reuşit să facă o mare bucurie familiei Berşaţchi, înainte de Crăciunul pe stil vechi. Ei le-au adus produse alimentare şi cadouri pentru copii.

O altă destinaţie a Moşului a fost cartierul Sculeni. În această casă locuieşte o fetiţă de 13 ani, crescută doar de bunici. Pentru că nu au găsit-o acasă, tinerii ciclişti au lăsat darurile la vecini.
 
Membrii clubului cicliştilor amatori au mers astăzi la cinci familii nevoiaşe. Campania de caritate Moş Crăciun pe bicicletă este la a opta ediţie şi se va încheia pe 19 ianuarie.
 
Similare
RECOMANDĂRI