Indemnizaţia unică la naşterea copilului a fost majorată
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

Indemnizaţia unică la naşterea copilului a fost majorată

Indemnizaţia unică la naşterea copilului a fost majorată cu 388 de lei. O lege în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, pentru copiii născuţi începând cu 1 ianuarie 2020, cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului va constitui 8299 lei.

Cererea pentru stabilirea indemnizaţiei unice la naşterea copilului se depune la casa teritorială de la locul de domiciliu al solicitantului ori al soţului/soţiei sau, în cazul în care a fost stabilită indemnizaţia de maternitate, la casa teritorială care a stabilit indemnizaţia de maternitate, sau în mod electronic prin portalul guvernamental unic al serviciilor publice (www.servicii.gov.md) şi/sau pagina-web a Casei Naţionale (www.cnas.md), transmite un comunicat de presă al Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

Mijloacele financiare necesare au fost planificate în Legea bugetului de stat pe anul 2020. Casa Naţională de Asigurări Sociale reaminteşte, că сonform legislaţiei în vigoare, indemnizaţiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă.

Similare
RECOMANDĂRI