Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lecţie de sortare a deşeurilor. Excursie inedită pentru mai mulţi elevi la staţia de sortare a deşeurilor de la Bubuieci

Excursie inedită pentru mai mulţi elevi din Republica Moldova, pasionaţi de ecologie. Ei au vizitat staţia de sortare a deşeurilor din apropierea comunei Bubuieci. Tinerii au avut parte de o adevărată lecţie de procesare a resturilor casnice şi industriale şi s-au convins, odată în plus, cât este de importantă reciclarea acestora.

Este bine cunoscut faptul că unele deşeuri care ajung în natură sunt extrem de periculoase. Astfel, specialiştii spun că cea mai bună soluţie de a proteja mediul înconjurător este ca resturile casnice şi industriale să fie reciclate.
 
După ce sunt sortate, aceste deşeuri ajung să fie reciclate şi reintroduse în folosinţă. Unele materii prime, astfel rezultate, ajung să fie exportate şi în Uniunea Europeană. Elevii veniţi în vizită s-au convins de faptul că Republica Moldova ar avea nevoie de mai multe astfel de staţii de sortare a gunoaielor.
 
Staţia de sortare a deşeurilor din comuna Bubuieci a fost deschisă în anul 2017. În curând această urmează să fie extinsă pentru a prelucra o cantitate mai mare de gunoi.
Similare
RECOMANDĂRI