Ministrul Sănătăţii s-a asigurat că Spitalul de Boli Contagioase pentru copii are medicamentele necesare combaterii gripei
Vizualizari:

Ministrul Sănătăţii s-a asigurat că Spitalul de Boli Contagioase pentru copii are medicamentele necesare combaterii gripei

Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu a efectuat, împreună cu viceprimarul Angela Cutasevici, o vizită la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, pentru a se convinge că instituţia dispune de stocul necesar de medicamente şi condiţii adecvate pentru a oferi asistenţă medicală în această perioadă, când persistă îmbolnăvirile de gripă.

Directorul Instituţiei, Ludmila Bîrca, a menţionat că cei 26 de copilaşi internaţi cu gripă primesc tratamentul corespunzător şi sunt în afara oricărui pericol. Aceasta a spus că este o cifră în descreştere, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă în perioada sărbătorilor de iarnă, au crescut numărul intoxicaţiilor şi bolilor diareice acute în rândul copiilor.

Viorica Dumbrăveanu s-a interesat de problemele cu care se confruntă instituţia şi a dat asigurări de tot suportul Ministerului pentru identificarea soluţiilor, astfel încât, instituţia să ofere asistenţă medicală calitativă şi să facă faţă numărului de adresări.

În anul 2019, pentru asistenţă medicală în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii s-au adresat circa 15.000 de pacienţi, care au beneficiat de servicii medicale.
Similare
RECOMANDĂRI