Oamenii din peste 15 mii de gospodării din ţară au fost instruiţi în domeniul prevenirii incendiilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Oamenii din peste 15 mii de gospodării din ţară au fost instruiţi în domeniul prevenirii incendiilor

Pe parcursul zilei de 4 ianuarie acţiunile de prevenire în domeniul apărării împotriva incendiilor realizate de pompieri şi poliţişti au continuat în localităţile din ţară. Potrivit datelor IGSU activităţile de preântîmpinare a situaţiilor de risc au fost realizate în 446 localităţi din raioanele ţării.

De recomandări în domeniul prevenirii riscurilor au avut parte 34531 de persoane din peste 15 mii de gospodării din toată ţara.

Oamenii au fost insruiţi cum să se protejeze de riscuri, dar şi cum trebuie utilizate corect sursele de încălzire. Pompierii au acordat o atenţie sporită sobelor alimentate cu combustibil solid şi le-au vorbit gospodarilor despre pericolul supraîncălzirii acestora.

Poliţiştii i-au îndrumat pe cei maturi să protejeze minorii şi să-i monitorizeze cu stricteţe. Acţiunile au fost desfăşurate pentru familii cu mulţi copii, oameni în etate, dar şi pentru persoane cu dezabilităţi.

În campania de sensibilizare au fost antrenaţi 767 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Poliţie, dar şi responsabili APL şi asistenţi sociali. Mai mult, nu au rămas indiferenţi preoţii din cadrul Mitropoliei Moldovei care au venit cu mesaje de siguranţe alături de autorităţi.

Activitatea comună s-a desfăşurat în perioada 3- 4 ianuarie 2020 în localităţi din raioanele Străşeni, Anenii Noi, Căuşeni, Călăraşi şi Ialoveni şi urmează să se desfăşoare şi în sate din nord şi sud.

Similare
RECOMANDĂRI