Salarii şi prestaţii sociale mai mari pentru unii beneficiari din stânga Nistrului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salarii şi prestaţii sociale mai mari pentru unii beneficiari din stânga Nistrului

Din acest an, în regiunea transnistreană se extinde perioada de plată a indemnizaţiilor acordate pentru îngrijirea copiilor care suferă de cancer. Iar părinţii care şi-au pierdut copiii în explozii provocate de muniţiile rămase din timpul conflictului armat din 1992 vor fi scutiţi de jumătate din plăţile la întreţinere şi vor călători gratuit cu transportul public.

Presa din regiune, citată de IPN, scrie că din 1 ianuarie s-au dublat şi plăţile pentru cetăţenii care deţin titlul de „donator onorific”. Din acest an, primul buletin de identitate va fi eliberat gratuit indiferent de vârsta solicitantului. Până acum gratuitatea era prevăzută doar pentru tinerii de 16 ani. Copiii orfani, deţinuţii sau persoanele eliberate din penitenciar îşi vor putea schimba gratuit actul de identitate în caz de deteriorare sau pierdere a acestuia.

De asemenea, administraţia regiunii s-a angajat să majoreze salariile şi să acorde sporuri salariale pentru mai multe categorii de angajaţi în sectorul bugetar. Sunt vizaţi logopezii şi profesorii-defectologi, angajaţii din secţiile de reabilitare psiho-neurologice pentru copiii cu afecţiuni ale sistemului nervos central şi ale sistemului locomotor.
Similare
RECOMANDĂRI