Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sărbătoarea Colindelor, la Muzeul de Etnografie: Cete de colindători vestesc Naşterea Mântuitorului

Colindele sunt o tradiţie sfântă a neamului românesc. Un obicei frumos ce este respectat şi la Chişinău. Pentru al cincilea an consecutiv, cete de colindători vestesc Naşterea Mântuitorului la Sărbătoarea Colindelor de la Muzeul de Etnografie.

Colindatul este unul dintre obiceiurile principale ale Crăciunului. Tradiţional, copiii sunt primii care merg cu colindatul pe la casele oamenilor, cu o zi înainte de Crăciun.

Corul de copii de la Biserica "Sfântul Ierarh Petru Movilă" din Dumbrava a pregătit un program impresionant de colinde moştenite de la strămoşi. Astfel, promovează dragostea de Dumnezeu şi de cele sfinte.

Colindele de iarnă sunt adevărate imnuri religioase dedicate naşterii lui Iisus Hristos. Este datoria noastră să păstrăm acest patrimoniu cultural valoros pentu următoarele generaţii.

Şi vizitatorii au apreciat evenimentul organizat de Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală în colaborare cu Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove.

În anul 2013, colindatul de ceată bărbătească a fost înscris în lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO. Este primul element traditional din Republica Moldova înscris în acest registru mondial.
Similare
RECOMANDĂRI