VIDEO. Patru chişinăuieni, reţinuţi pentru comercializarea drogurilor pe Telegram. Riscă 15 ani închisoare
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

VIDEO. Patru chişinăuieni, reţinuţi pentru comercializarea drogurilor pe Telegram. Riscă 15 ani închisoare

Patru chişinăuieni au fost reţinuţi pentru că au acţionat, în cadrul unui grup criminal organizat, în scop de producere, contrabandă şi circulaţie ilegală a drogurilor sintetice, estimate la peste 150 mii lei.

Oamenii legii au documentat activitatea grupului criminal pe parcursul a patru luni, perioadă în care au stabilit că membrii acestuia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare şi disciplină. Aceştia s-au dovedit a fi doi bărbaţi cu vârstele cuprinse între 22 şi 29 de ani, o femeie cu vârsta de 23 ani şi un minor de 17 ani.

Aceştia au creat o reţea de comercializare pe internet a drogurilor de tip sintetic, prin intermediul aplicaţiei Telegram. Rolul de administrator l-au atribuit unui membru al grupării cu cunoştinţe în domeniul tehnologiilor informaţionale. Drogurile erau ascunse în locuri alese după reguli stricte (în apropierea şcolilor, grădiniţelor), iar coordonatele şi fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului care administra totul de la distanţă.

La domiciliul suspecţilor au fost depistate peste 100 grame de droguri de tip PVP, 51 grame de amfetamină, mai multe doze de marijuană, peste 500 pacheţele destinate ambalării drogurilor, un cântar electronic la scara mică, mai multe carduri bancare, telefoane mobile, calculatoare şi alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate şi gestionate platformele de comunicare şi conturile electronice de plată.

Astfel, un gram de PVP era comercializat cu 600 – 800 lei, un gram de amfetamină – 1000 lei, iar un gram de marijuana – 300 lei.

Între timp, doi dintre aceştia au primit mandate de arestare, iar dacă vinovăţia le va fi demonstrată, ei riscă de la 7 la 15 ani închisoare.

Similare
RECOMANDĂRI