VIDEO. Peste 192 000 de ţigarete, confiscate de vameşi
Sursa foto:customs.gov.mf Vizualizari:

VIDEO. Peste 192 000 de ţigarete, confiscate de vameşi

Angajaţii postului vamal Leuşeni au depistat peste 192 000 de ţigarete cu timbre de acciz ale Belarusului, tăinuite într-un autovehicul cu numere de înmatriculare din Ungaria, la volanul căruia se afla un cetăţean al Ucrainei.

Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 06 februarie curent, la ieşire din ţară.  În baza analizei de risc, funcţionarii vamali au redirecţionat microbuzul de model Mercedes-Benz Sprinter spre scanare. Analizând imaginile, vameşii au identificat nişte obiecte suspecte în tavanul şi pereţii laterali ai compartimentului marfar. 

Astfel, a fost luată decizia demontării spaţiilor special amenajate ale autovehiculului, din care au fost extrase 192 200 de ţigarete ”GOLD NZ”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Belarus.

Potrivit informaţiilor preliminare, bărbatul intenţiona să comercializeze produsele pe piaţa neagră din Uniunea Europeană.

Ca urmare, ţigaretele şi mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

De la începutul săptămânii, Serviciul Vamal a contracarat nouă tentative de trafic ilicit cu ţigarete şi produse conexe.

Similare
RECOMANDĂRI